Saturday, November 18, 2006

Kyiv Members Meeting (15 November 2006)

Протокол
зборів київських членів
Української Асоціації Міжнародної Амністії

Місце: вул. Кравченка, 17, офіс 108, м. Київ
Дата: 15 листопада 2006 року

Присутні:
Антоніна Тарановська (виконавчий директор УАМА)
Антонець Віроніка (співробітник офісу)
Сидоренко Андрій (співробітник офісу)
Кисляковська Ірина (симпатик МА)
Голованова Юлія (симпатик МА)
Нузбан Юлія (індивідуальний член)

Порядок денний:
1) Блок новин
2) Плани до Всесвітнього дня прав людини (10 грудня)
3) Плани діяльності київських членів УАМА та молодіжки УАМА на майбутнє
4) Підписання петицій

1) ВИСТУПИЛИ: Андрій Сидоренко розповів про круглий стіл на тему «Насильство в сім’ї» (англ. Domestic Violence Round Table), котрий проводитиметься 10-11 грудня ц.р. за участю представників громадських організацій Грузії, Росії, Білорусі, України та Великобританії. Завершиться круглий стіл прес-конференцією 12 грудня. Запрошуються волонтери для допомоги в організації заходу. Юлія Нузбан розповіла про те, що 19 листопада (неділя), в річницю перепоховання Стуса, Литвина та Тихого, небайдужі збируться на Байковому кладовищі для вшанування пам’яті цих відомих дисидентів та правозахисників. Офіс УАМА надав свічки.

2) ВИСТУПИЛИ: Юлія Нузбан нагадала, що 10 грудня світова спільнота відзначає Всесвітній день прав людини (World Human Rights Day). Варіантом відзначення цього дня є кінопоказ + подальше обговорення із глядачами.

3) ВИСТУПИЛИ: Ірина Кисляковська розповіла про те, чим загрожує невключення до Бюджету-2007 (який вже пройшов перше читання) статті на фінансування боротьби із ВІЛ/СНІДом (автоматичне припинення фінансування із Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією, і як наслідок – поширення захворювання в геометричній прогресії), і закликала разом із організаціями, які безпосередньо працюють із темою ВІЛ/СНІДу, чинити тиск на український уряд для усунення цього. Ірина також запропонувала наступну ідею: зібратися гуртом і позамальовувати нацистську та расистську символіку/надписи, яких є немало в різних районах Києва (можна використовувати балончики із фарбою, які продаються в будівельних магазинах). Антоніна Тарановська закликала приєднатися до глобальної акції протесту проти незаконних ув’язнень і тортур, які супроводжують т.зв. «війну з терором», проваджену урядом США (16 листопада, субота). Основна вимога - закриття табору на Ґуантанамо. А до ініціативи в Україні можна приєднатися за адресою:
http://www.uk.pledgebank.com/noguantanamo-ua. На сайті noise.amnesty.org/guantanamo, а також http://www.amnesty.org.ru/pages/guantanamo можна детальніше ознайомитися із кампанією під назвою Close Guantánamo now! (Закрийте Гуатанамо негайно!).

4) ВИСТУПИЛИ: Віроніка Антонець закликала присутніх активістів підписати петиції в підтримку постраждалих із різних країн світу, що вони і зробили.

No comments: