Sunday, November 12, 2006

Kyiv Members Meeting (1 November 2006)

Протокол
зборів київських членів
Української Асоціації Міжнародної Амністії

Місце: вул. Кравченка, 17, офіс 108, м. Київ
Дата: 1 листопада 2006 року

Присутні:
1. Антонець Віроніка (співробітник офісу)
2. Сидоренко Андрій (співробітник офісу)
3. Харитонов Олексій (індивідуальний член)
4. Сльозка Євгенія (індивідуальний член)
5. Ірина Кисляковська (симпатик МА)
6. Нузбан Юлія (індивідуальний член)

Порядок денний:
1) Блок новин
2) Обговорення ходу підготовки до Міжнародного дня боротьби проти фашизу та антисемітизму (9 листопада)
3) Плани діяльності київських членів УАМА та молодіжки УАМА на майбутнє
4) Підписання петицій

1) ВИСТУПИЛИ: Юлія Нузбан зробила короткий огляд подій у світі та в Україні. Андрій Сидоренко доповнив актуальною інформацією та запропонував підготувати підбірку новин на наступні збори (15 листопада). Було домовлено розпочинати зустрічі київських членів МА блоком новин (близько 3-5 хв.), роблячи акцент на інформації стосовно ситуації з правами людини у світі та Україні, адже членам МА надзвичайно важливо добре орієнтуватися в цих питаннях. Окрім того, Олексій Харитонов розповів про останню поїздку до Бучанської школи-інтернату, під час якої було проведено урок англійської мови для учнів 5-6 класів.

2) ВИСТУПИЛИ: Юлія Нузбан схарактеризувала стан підготовки до Міжнародного дня боротьби проти фашизу та антисемітизму. До офісу УАМА з Нідерландів від Європейської мережі проти націоналізму, расизму, фашизму та в підтримку мігрантів і біженців «UNITED» надійшла посилка з інформаційними плакатами, які роздаватимуться під час кінопоказу в кіноклубі Києво-Могилянської Академії. Окрім того, в холі розвішуватимуться аркуші із висловами відомих людей, що стосуються поваги до прав людини, освіти і т.п. Перед початком кінодемонстрації Євгенія Сльозка та Анжела Бєляк (координатор Акції спокути – служби миру) скажуть вступне слово.

3) ВИСТУПИЛИ: Євгенія Сльозка запропонувала провести тематичну фотовиставку, присвячену ВІЛ-позитивним людям. Ірина Кисляковська запропонувала в компанії бажаючих збирати підписи на підтримку постраждалих від порушень прав людини в певному людному місці, зокрема в спальних районах Києва, навчальних закладах. Адже це займе небагато часу і вимагає невеликих затрат зусиль. Розглядалися та розглядатимуться інші плани, ідеї.

4) ВИСТУПИЛИ: Присутні на зборах активісти підписали шість (!) петицій в підтримку постраждалих із Саудівської Аравії, Китаю, Ірану та до міністра закордонних справ України Б. Тарасюка.

3 comments:

Anonymous said...

Друзі, хочу дещо поточнити.

Розуміння терміну "націоналізм" у різних країнах не завжди збігається. Навряд чи УАМА виступає саме проти націоеалізму, краще вживати "радикальний націоналізм", "націонал-соціалізм", "фашизм" чи "ультра-націоналізм".

У українського правозахисного руху взагалі цікава історія, якраз оборонці української національної ідеї намагалися стати на захист прав людини. Згадаймо лишень історію тієї ж самої Гелсьінскої групи/спілки.

Якщо вже так брати - комунізм - людиноненависницька ідеологія, втім ніде не бачу щоб МА виступала проти комунізму. Притому, ніхто й не опитував, щоб було би і невірно членів УАМА, яких вони поглядів - а, можливо, серед них і прихильники комуністичних ідей? Тим більше, націоналістичних, зокрема я. То що - де я порушую права людини? Прошу на цей коментар, принаймні зважити.

Дякую,
з повагою,
Ольга Веснянка

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Олю, а де ти побачила, що "УАМА виступає саме проти націоналізму"?

Я спочатку не зрозуміла про що ти, але здається ти маєш на увазі повну назву Європейської мережі UNITED? Тоді це питання не до мене і аж ніяк не до УАМА - а до UNITED, ось контакти: info@unitedagainstracism.org. Чесно кажучи, у мене теж є запитання до назви (Галя підтвердить, ділилася з нею). Хоча сама організація дуже хороша.

А якщо брати оголошення до 9 листопода - то там узагалі немає згадки про націоналізм. То звідки така інформація?

Точно одне - ніхто не стверджував, що УАМА "виступає саме проти націоналізму".

Дякую за розуміння.