Tuesday, March 20, 2007

З листом до Ющенка звернулися представники громадськості України

З листом до Президента Віктора Ющенка звернулися представники громадських організацій України, зокрема Міжнародної Амністії в Україні.

У листі Президента просять обговорити порушення прав людини в Білорусі під час візиту в Україну Олександра Лукашенка. Під час круглого столу, який відбувається в межах акції "Білоруська весна", представники громадських огранізацій в Україні визнали - досі немає чіткої державної політики щодо Білорусі. На своєму - громадському рівні вони планують і надалі співпрацювати з молодіжним рухом у Білорусі, організовувати спільні акції.

Галина Бочева, представник Міжнародної Амністії в Україні: "Ми закликаємо громадянське суспільсво України і світу солідаризуватися з політв"язнями в Білорусі з громадянськими активістами і виступати на їх захист і чітко дотримуватися засудження порушення прав людини в Білорусі."

Алесь Мазур, громадянин Білорусі: "Нема визначеної позиції України щодо Білорусі. Якщо це отрималось би зробить лоббінгом громадянського суспільства на державні структури українські, це було б вельми позитивно. Тому що це найважнейше, чего не хапає."

Джерело: 5 канал

No comments: