Monday, March 19, 2007

21 березня - Міжнародний день за скасування всіх форм расової дискримінації



21 березня 2007 року
Початок о 18:30
Кіноклуб Києво-Могилянської Академії
вул. Набережно-Хрещатицька, 27 (Бурса)

Спікери вечора:
Антоніна Тарановська, виконавчий директор Міжнародної Амністії в Україні
Максим Буткевич, тележурналіст студії «1+1»
----------------------------------------------------------------------------------
Фільм складається з кількох коротких історій дуже різних людей, об’єднаних однією спільною темою – проблемою расизму. Хоча події відбуваються в Лос-Анджелесі, США, проте тема кінострічки є актуальною практично для будь-якої країни. Нерозуміння та упередження, страх та самотність, агресія та слабкість, породжені суспільними стереотипами, що зображені у тонкій соціальній драмі Пола Хаггіса, допомагають переосмислити і власні погляди на людські взаємовідносини. «Зіткнення» – фільм про толерантність, міжетнічні конфлікти, про те, звідки з’являються такі конфлікти, в що вони переростають і хто, врешті-решт, від них страждає.

«Зіткнення» (Crash, 2004) – фільм-лауреат багатьох премій, в тому числі однієї із найпрестижніших – премії «Оскар» (зокрема, у номінації «Кращий фільм» 2005 року).
--------------------------------------------------------------------------------
Міжнародний день ліквідації расової дискримінації відзначається щорічно 21 березня за рішенням XXI сесії Генеральної Асамблеї ООН від 26 жовтня 1966 року (резолюція 2142). В цей день в 1960 році поліція відкрила вогонь і вбила 69 чоловік в ході мирної демонстрації, яка проходила в Шарпевілі, Південна Африка, проти законів режиму апартеїду про обов’язкову паспортизацію африканців в ПАР. Проголошуючи цей День в 1966 році, ГА ООН закликала міжнародне співтовариство подвоїти його зусилля задля ліквідації всіх форм расової дискримінації.

1 comment:

Anonymous said...

[url=http://www.pi7.ru/zdorove/1777-sovremennyy-muzhchina-xxi.html ]Как гладить рубашки из мятой ткани? [/url]
Здравствуйте,хочу спросить были ли у кого такие ситуации... не так давно вышла за благоверный,начали жить сообща,ну все как обыкновенно он работает,быт на мне(я не работаю,заканчиваю учиться.) Я постараюсь мужу готовить разнообразно и вкусно,более может быть может быть полезно,так как сама постараюсь придерживаться верного питания. Но сегодня благоверный заявил,что на продукты тратим много денег(хотя в магазине он сам выбирает продукты,я только подкупаю что-либо в середине недели или же то что очень важно)и благоверный сказал,что ему все точно еще,что есть и разнообразие ему не надо,что нужно экономить,мы немножко поспорили по этому поводу,слегка поругав меня за не бережливость,муж ушел на работу,а я так и не взяла в толк в чем была проблема...???? Сижу и думаю,что готовить..