Monday, December 11, 2006

Kyiv Members Meeting (29 November 2006)

Протокол
зборів київських членів
Української Асоціації Міжнародної Амністії

Місце: вул. Кравченка, 17, офіс 108, м. Київ
Дата: 29 листопада 2006 року

Присутні:
Сидоренко Андрій (співробітник УАМА)
Бочева Галина (член групи «Україна-12»)
Кисляковська Ірина (симпатик МА)
Нузбан Юлія (індивідуальний член МА)

Порядок денний:
1) Поточні новини та заходи
2) Перегляд відеоматеріалів про сучасний фашизм та рух антифа. Обговорення.

1) ВИСТУПИЛИ: Андрій Сидоренко нагадав про те, що 10-11 грудня ц.р. проводитиметься круглий стіл на тему «Насильство в сім’ї» (англ. Domestic Violence Round Table) за участю представників громадських організацій Грузії, Росії, Білорусі, України та Великобританії. Завершиться круглий стіл прес-конференцією 12 грудня. Галина Бочева розповіла про ряд правозахисних заходів, що проводитимуться в грудні. Зокрема, в суботу, 2 грудня, Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні за підтримки Представництва ООН в Україні, Шведського Агенства з міжнародного розвитку та співробітництва, Агенства США з міжнародного розвитку і Національного Університету "Києво-Могилянська Академія" проводить громадський захід, присвячений Міжнародному дню за скасування рабства (International Day for the Abolition of Slavery – мова йде про сучасні форми рабства, як от примусова проституція, примусова трудова експлуатація, інше). 5 грудня в Кіноклібі НаУКМА – показ фільму «Хто ви є, містер Джекі?», який оповідає історію «стосунків в листах» між українським дисидентом, політв’язнем Валерієм Марченком та голландською членкинею МА Джекі Бакс, котрі зав’язалися під час перебування Валерія у таборі політв’язнів. Також, буде можливість поспілкуватися із режисером фільму Юрієм Лукановим. Юлія Нузбан нагадала, що 10 грудня світова спільнота відзначає Всесвітній день прав людини (World Human Rights Day). Знову ж таки, в Кіноклубі Могилянки відбудеться кінопоказ відомої стрічки «Амекриканська історія Х», та подальше обговорення із глядачами. Для представлення заходу запрошено викладача міжнародного права, професора Шевченко О.Т. В суботу, 16 грудня, в рамках глобальної акції протесту проти незаконних ув’язнень і тортур, які супроводжують т.зв. «війну з терором», проваджену урядом США, активісти проведуть ряд заходів. Основна вимога - закриття табору на Ґуантанамо. А до ініціативи в Україні можна приєднатися за адресою:
http://www.uk.pledgebank.com/noguantanamo-ua. На сайті noise.amnesty.org/guantanamo, а також http://www.amnesty.org.ru/pages/guantanamo можна детальніше ознайомитися із кампанією під назвою Close Guantánamo now! (Закрийте Гуатанамо негайно!). Ірина Кисляковська ще раз нагадала про те, що варто зібратися та позамальовувати нацистську і расистську символіку/надписи, яких є немало в різних районах Києва, здебільшого в спальних (можна використовувати балончики із фарбою, які продаються в будівельних магазинах).

2) ВИСТУПИЛИ: Перегляд відеоматеріалів про сучасний фашизм та рух антифа (передача «Обыкновенный антифашизм» та відео з сайтів неонацистських та фашистських груп). Обговорення переглянутого та питання «нація».

No comments: