Wednesday, November 08, 2006

Лавров сподівається на взаємну повагу прав національних меншин в Україні і Росії

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров сподівається на взаємну повагу прав національних меншин в Україні і Росії.

Про це він сказав 8 листопада на прес-конференції в Києві після першого засідання підкомітету міжнародної співпраці міждержавної комісії «Ющенко-Путін».

"Ми хочемо на взаємній основі забезпечувати українцям у Росії і росіянам в Україні рівні права з тим, щоб їх бажання розмовляти, думати, працювати рідною мовою максимально задовольнялися», – сказав С.Лавров.

Він також зазначив, що сподівається, що проблема російської мови буде забезпечена на рівні, закріпленому в Конституції України.

С.Лавров зазначив, що питання забезпечення прав національних меншин обговорювалося з міністром закордонних справ України Борисом Тарасюком на останній зустрічі в Нью-Йорку, а також сьогодні в рамках засідання.

"Ми розраховуємо, що ті проблеми, які пов'язані з цими емоціями (негативними) вирішуватимуться конструктивно в рамках взаємної поваги», – сказав С.Лавров. Він зазначив, що залишається ряд невирішених питань у російсько-українських відносинах і це викликає негативні емоції. Він підкреслив, що дипломати завжди мають «залишатися дипломатичними».
Джерело: Радіо ЕРА

No comments: