Thursday, November 30, 2006

2 December 2006 - International Day for the Abolition of Slavery

Починаючи з 1949 року, 2 грудня міжнародна спільнота щорічно відзначає Міжнародний день боротьби проти рабства.

В цю суботу 2 грудня 2006р. Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні за підтримки Представництва ООН в Україні, Шведського Агенства з міжнародного розвитку та співробітництва, Агентсва США з міжнародного розвитку і Національного Уніерситету "Києво-Могилянська Академія" проводитеме громадський захід, присвяений цьому дню.

В рамках заходу відбудеться дискусія за участі високих посадовців, дипломатів та представників творчої еліти України, а також показ стрічки відомого шведського режисера Лукаса Моодісона "Ліля Форевер" (2002р.), що оповідає історію дівчини, яка опинилася в сексуальному рабстві.

Приходь до Культурно-Мистецькомого Центру при Києво-Могилянській Академії (вул. Іллінська 9) на третю годину (о 15:30 двері вже закриються - всіх випускатимуть, але вже більше не впускатимуть, тільки о 16:00 - бажаючих переглянути стрічку) в суботу 02.12.2006р.

ВХІД ВІЛЬНИЙ!

1 comment:

Anonymous said...

Субота. Вихідний. Але – не для амністерів :) Ми заради благородної справи відклали на потім нічогонеробіння, і в футболках Amnesty (піар-хід такий) в корпусі Могилянки по вул. Іллінській, 9 допомагали в проведенні заходу, організованого Міжнародною організацією з міграції до Міжнародного дня за скасування рабства. Від імені Молодіжної мережі УАМА волонтерили Галя, Юля (я :), Олексій та Саша. Ми поширювали інформацію про боротьбу та попередження сучасних форм рабства, іншими словами – торгівлю людьми, збирали підписи під зверненням до українського уряду з проханням посилити заходи щодо протидії торгівлі людьми etc.

Шкода, але людей було не надто багато. А інформація звучала дуже важлива.

Волонтерами на заході працювали також і представники громадської організації «Youth Can!». Виявилося, що вони теж їздять у дитячий будинок, тому було запропоновано поєднати зусилля / поділитися досвідом etc.

А потім ми погуляли по Подолу, посиділи у закладі під назвою «Формула любви» (виявилося, це фільм такий радянський був :).