Thursday, October 05, 2006

Kyiv Members Meeting (04 October 2006)

Протокол
зборів київських членів
Української асоціації Міжнародної Амністії

Місце: вул. Кравченка, 17, офіс 108, м. Київ
Дата: 4 жовтня 2006 року

Присутні:
1. Шродель Даніель (гість, «Акція спокути – служба миру»)
2. Антонець Віроніка (співробітник офісу)
3. Сидоренко Андрій (співробітник офісу)
4. Бочева Галина (Група «Україна-12»)
5. Бєлоусов Павло (Група «Україна-12»)
6. Сльозка Євгенія (індивідуальний член)
7. Нузбан Юлія (індивідуальний член)

Порядок денний:
1) Загальна інформація про організації
2) Збори групи – час, дні та періодичність
3) Підписання петицій
4) Приїзд до Києва незалежного міжнародного аудиту
5) Робота із дитячими будинками Київської області
6) Захід до міжнародного Дня проти фашизму та антисемітизму

1) ВИСТУПИЛИ: Члени «Міжнародної Амністії» розповіли про організацію, дільність її членів, акції та кампанії (більш детально на сайті
http://www.amnesty.org/).

ВИСТУПИЛИ: Даніель Шродель, волонтер німецької організації «Акція спокути – служба миру», коротко схарактеризував діяльність своєї організації (Для довідки: «Акція спокути – служба миру» вже понад 40 років проводить діяльність із примирення народів в країнах, що постраждали від націонал-соціалізму. Працюючи тривалий час волонтерами та в літніх таборах, молодь виказує в такий спосіб жест миру та толерантності, виступає за людяне майбутнє та проти забуття жахів нацизму).

2) ВИСТУПИЛИ: Юлія Нузбан, грунтуючись на побажаннях активістів, запропонувала проводити збори київських членів «МА» по середах о 19:00, раз у два тижні. Таким чином, наступні збори відбудуться 18 жовтня о 19:00.

3) Активні молоді люди підписали кілька петицій до урядів держав, зокрема до уряду Держави Ізраїль, висловлюючи занепокоєння тим, що внаслідок нещодавнього лівано-ізраїльського конфлікту цивільному населенню Лівану, зокрема дітям, існує загроза смерті або поранення касетними бомбами, випущеними ізраїльськими військами; закликаючи владу Ізраїлю прийняти негайні заходи із передачі ООН карт та іншої інформації, яка б всесторонньо та конкретно деталізувала місця в Лівані, куди було скинуто касетні бомби та інші непідірвані боєприпаси, для надання можливості ООН координувати очистку від цих пристроїв.

4) ВИСТУПИЛИ: Андрій Сидоренко розповів про те, що 20-26 жовтня до Києва приїздить незалежний міжнародний аудит у зв’язку із повторним визнанням секцій і структур Міжнародної Амністії у всьому світі, в тому числі в Україні (на підставі рішення Зборів Міжнародної Ради МА у 2005 році). В звязку із серйозністю процедури, офіс просить активістів та членів організації 21-22 жовтня прийти за адресою: вул. Кравченка, 17, офіс 108, та поспілкуватися із незалежними аудиторами. Час та дата уточнюватимуться.

5) ВИСТУПИЛИ: Галина Бочева розповіла про можливість роботи із дитячими будинками Київської області. Галина підкреслила, що це прекрасна можливість допомогти обездоленим дітям, та закликала всіх охочих та небайдужих приєднуватися до ініціативи. Євгенія Сльозка та Юлія Нузбан зголосилися допомогти в підготовці. За 10 днів, 14 жовтня, дівчата поїдуть в школу-інтернат м. Буча. В подальшому планується залучати широке коло молодих людей та підготувати відповідний проект.

6) ВИСТУПИЛИ: В зв’язку з тим, що 9 листопада світова спільнота щорічно відзначає Міжнародний день проти фашизму та антисемітизму, Євгенія Сльозка запропонувала організувати тематичний захід. Минулого року обидві організації, «Акція спокути – служба миру» та МА, вже проводили такий захід в кіноклубі Києво-Могилянської Академії, який отримав значний резонанс, а тому було домовлено про аналогічний захід цього року. Планується, що буде показано художній фільм («Життя прекрасне» або «Піаніст») та буде запрошено спікера. Галина Бочева зголосилася домовитися із Ольгою Брюховецькою про надання приміщення. Юлія Нузбан зобовязалася зв’язатися із координатором «Акції спокути – служби миру» та активістами організації «Без кордонів» для подальших спільних дій.

2 comments:

Anonymous said...

Про кіно, яке можна показати 9го листопада - от - припустимо - цікавий фільм, його можна знайти через офіс Амністії - адже ми були співорганізаторами цього фесту...
http://www.docudays.org.ua/films/_WINTER_u.htm

Anonymous said...

Ми ніколи не були співорганізаторами саме цього кінофесту - але безумовно, офіс може допомогти у пошуку фільмів на правозахисну тематику.

З приводу кінофестів, які співорганізовували - 1) Міжнародний кінофестиваль з прав людини 2) по біженцях