Thursday, April 26, 2007

Міжнародний волонтерський проект

Шановні друзі!

Міжобласна волонтерська організація «СВІТ-Україна» шукає 2-3 молодих активістів для оргкомітету міжнародного волонтерського проекту на тему права людини. Цей проект буде проходити з 3 по 20 серпня 2007 у кількох містах Донецької та Харківської областей, метою його є неформальна правова освіта молоді, ознайомлення міжнародних волонтерів та волонтерів з України з проблемами прав людини у нашій країні і світі. Проект буде проходити у формі пересувного табору, учасники відвідають 5 міжнародних волонтерських таборів та проведуть в них семінари для волонтерів, також матимуть можливість дізнатися про різноманітні волонтерські проекти, що реалізуються в Україні, та міжнародний волонтерський рух. Загалом планується 10 учасників з різних країн Європи та світу.

Міжнародний волонтерський проект проводиться у рамках довгострокового проекту “Youth Transcending New Frontiers”, що проходить в Україні, Молдові, Росії, Білорусі. Під час проекту планується розробити плани сесій з прав людини, візуальні матеріали, що будуть використовуватися у тренінгах у інших таборах, та пізніше для освітньої роботи із школярами та студентами.

Вимоги до учасників:
-
досвід в організації та проведенні семінарів/тренінгів з питань прав людини, обізнаність у цій сфері

-
знання англійської мови (для спілкування з міжнародною групою)
-
мотивація
-
організаторські здібності
-
обовязкова участь у тренінгу для лідерів міжнародних волонтерських проектів, що відбудеться у Донецьку 19-20 травня та у підготовчій зустрічі за кілька днів до початку проекту, дати та місце будуть узгоджені додатково
-
можливість спілкуватися по електронній пошті під час підготовки проекту

Участь у проекті, а також у підготовчому тренінгу безкоштовна. Дорожні витрати на тренінг будуть відшкодовані в розмірі 70% від вартості; до місця, де розпочнеться проект – 100%. Внесок за участь у тренінгу – 20 грн.

Від оргкомітету міжнародного волонтерського проекту очікується
-
брати активну участь у підготовці проекту разом з активістами «СВІТ-Україна»
-
спілкуватися з міжнародними учасниками до початку проекту по електронній пошті
-
підготувати та провести разом з волонтерами-учасниками семінари на тему права людини в міжнародних волонтерських таборах протягом проекту
-
планувати переїзди групи за маршрутом проекту, спільно з учасниками планувати побут та вільний час
-
підготувати звіт за результатами проекту, з описами семінарів, що були проведені учасниками

Для участі треба заповнити аплікаційну форму та надіслати її за адресою
info@svit-ukraine.org до 5 травня. Анкету можна отримати за запитом.

З питаннями звертайтеся за тією ж адресою, або по телефону 8067 2630926, Юлія Мясищева.

No comments: